Ankbröst med rödvinssky

ankbröstet rutade jag med en kniv på skinsidan sen stekte jag det med salt och svartpeppar på hög värme, fyra minuter på skinnsidan och två minuter på andra sidan sedan skickade jag in dom i ugnen några minuter tills ankan hade en innertemperatur på 58 grader.
Ankan blev perfekt och bara smälte i munnen tillsammans med palsternacka, morot, svamp och paprika i ugnen. och till detta en snabb och enkel rödvinssås.

chili och honungsmarinerade revben med rotsaker

Revben som jag pensladen med en marinad som jag gjorde på honung,kalvfond,chilipulver och sambal oelek.
Penslade på revbenen precis innan jag skickade in dom i ugnen tog ut och penslade om efter tio minuter, klara efter totalt 20 minuter i 225 grader. samtidigt hade jag rotsakerna i ugnen. gjorde en gräddsås på spisen under tiden allt annat var ugnen.

Mycket uppskattad middag av både mig och mannen.

ljust lchf-bröd

ett ljust, saftigt och gott bröd gjort på mandelmjöl.

fem stora ägg
femtio g smält smör
en dl mandelmjöl
två msk fiberhusk
en tsk bakpulver
en nypa salt
en halv dl sesamfrön och solroskärnor

sätt ugnen på 175 grader.
vispa äggen fluffigt.
i med resten av ingredienserna utom fröna.
häll i en brödform.
på med fröna.
in i ugnen i 20 minuter.

supergott bröd till tex soppa med mycket smör och några skivor ost.

tomatsoppa med räkor och hembakat lchf-bröd

tomatsoppa. 4p.
en burk passerade tomater
tre dl vispgrädde
två msk hummerfond
tvåhhundra g räkor
tvåhundra g frysta wookgrösaker
en stor gul lök
salt och svartpeppar
en klick smör

stek löken gyllenbrun i en klicka smör i en lagom stor sopp-gryta, i med wookgrönsakerna stek lite tillsammans med löken, i med resten av ingredienserna utom räkorna, låt koka upp under omröring, i med räkorna, servera!

fiskgratäng med kokta rödbetor

Fiskgratäng. 2p.

300 gram torskfile
3 dl creme frech
2 msk dijonsenap
100 g ost
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en lagom stor ugnsform. Blanda resten av ingredienserna utom osten, bre över fisken. In i ugnen i ca 20 minuter, på med osten och in i ugnen i ytterligare 5 minuter eller tills osten smällt.
Till detta serverade jag kokta rödbetor med smält smör, flingsalt och pumpakärnor. riktigt god och lättlagad rätt.

fläskfilégryta m. lingon och kantareller

fläskfilégryta med kokta grönsaker. 4 pers.

700gram fläskfilé
4dl grädde
1msk kalvfond
1 gul lök
1 salladslök
svartpeppar
1msk honung
2dl lingon
1 burk kantareller

stek löken och fläskfilen i skivor tills det fått gyllenbrun färg.
i med grädde, buljong, honung och svartpeppar.
låt puttra. i med lingon och kantareller låt puttra två minuter till. klart!

enbitmat

älskar mat, både att laga den och att äta den, gärna tillsammans med min sambo och andra nära och kära. här tänkte jag dela med mig lite av min matglädje. många av mina recept är lchf eftersom jag och min mage mår så himla mycket bättre av den maten och för att det är riktigt god och bra mat.

RSS 2.0