Ankbröst med rödvinssky
ankbröstet rutade jag med en kniv på skinsidan sen stekte jag det med salt och svartpeppar på hög värme, fyra minuter på skinnsidan och två minuter på andra sidan sedan skickade jag in dom i ugnen några minuter tills ankan hade en innertemperatur på 58 grader.
Ankan blev perfekt och bara smälte i munnen tillsammans med palsternacka, morot, svamp och paprika i ugnen. och till detta en snabb och enkel rödvinssås.
Ankan blev perfekt och bara smälte i munnen tillsammans med palsternacka, morot, svamp och paprika i ugnen. och till detta en snabb och enkel rödvinssås.

chili och honungsmarinerade revben med rotsaker
Revben som jag pensladen med en marinad som jag gjorde på honung,kalvfond,chilipulver och sambal oelek.
Penslade på revbenen precis innan jag skickade in dom i ugnen tog ut och penslade om efter tio minuter, klara efter totalt 20 minuter i 225 grader. samtidigt hade jag rotsakerna i ugnen. gjorde en gräddsås på spisen under tiden allt annat var ugnen.
Mycket uppskattad middag av både mig och mannen.
Penslade på revbenen precis innan jag skickade in dom i ugnen tog ut och penslade om efter tio minuter, klara efter totalt 20 minuter i 225 grader. samtidigt hade jag rotsakerna i ugnen. gjorde en gräddsås på spisen under tiden allt annat var ugnen.
Mycket uppskattad middag av både mig och mannen.

ljust lchf-bröd
ett ljust, saftigt och gott bröd gjort på mandelmjöl.
fem stora ägg
fem stora ägg
femtio g smält smör
en dl mandelmjöl
två msk fiberhusk
en tsk bakpulver
en nypa salt
en halv dl sesamfrön och solroskärnor
sätt ugnen på 175 grader.
vispa äggen fluffigt.
i med resten av ingredienserna utom fröna.
häll i en brödform.
på med fröna.
in i ugnen i 20 minuter.
supergott bröd till tex soppa med mycket smör och några skivor ost.
en dl mandelmjöl
två msk fiberhusk
en tsk bakpulver
en nypa salt
en halv dl sesamfrön och solroskärnor
sätt ugnen på 175 grader.
vispa äggen fluffigt.
i med resten av ingredienserna utom fröna.
häll i en brödform.
på med fröna.
in i ugnen i 20 minuter.
supergott bröd till tex soppa med mycket smör och några skivor ost.

tomatsoppa med räkor och hembakat lchf-bröd
tomatsoppa. 4p.
en burk passerade tomater
tre dl vispgrädde
två msk hummerfond
tvåhhundra g räkor
tvåhundra g frysta wookgrösaker
en stor gul lök
salt och svartpeppar
en klick smör
stek löken gyllenbrun i en klicka smör i en lagom stor sopp-gryta, i med wookgrönsakerna stek lite tillsammans med löken, i med resten av ingredienserna utom räkorna, låt koka upp under omröring, i med räkorna, servera!
en burk passerade tomater
tre dl vispgrädde
två msk hummerfond
tvåhhundra g räkor
tvåhundra g frysta wookgrösaker
en stor gul lök
salt och svartpeppar
en klick smör
stek löken gyllenbrun i en klicka smör i en lagom stor sopp-gryta, i med wookgrönsakerna stek lite tillsammans med löken, i med resten av ingredienserna utom räkorna, låt koka upp under omröring, i med räkorna, servera!

fiskgratäng med kokta rödbetor
Fiskgratäng. 2p.
300 gram torskfile
3 dl creme frech
2 msk dijonsenap
100 g ost
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en lagom stor ugnsform. Blanda resten av ingredienserna utom osten, bre över fisken. In i ugnen i ca 20 minuter, på med osten och in i ugnen i ytterligare 5 minuter eller tills osten smällt.
Till detta serverade jag kokta rödbetor med smält smör, flingsalt och pumpakärnor. riktigt god och lättlagad rätt.
300 gram torskfile
3 dl creme frech
2 msk dijonsenap
100 g ost
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en lagom stor ugnsform. Blanda resten av ingredienserna utom osten, bre över fisken. In i ugnen i ca 20 minuter, på med osten och in i ugnen i ytterligare 5 minuter eller tills osten smällt.
Till detta serverade jag kokta rödbetor med smält smör, flingsalt och pumpakärnor. riktigt god och lättlagad rätt.

fläskfilégryta m. lingon och kantareller
fläskfilégryta med kokta grönsaker. 4 pers.
700gram fläskfilé
4dl grädde
1msk kalvfond
1 gul lök
1 salladslök
svartpeppar
1msk honung
2dl lingon
1 burk kantareller
stek löken och fläskfilen i skivor tills det fått gyllenbrun färg.
i med grädde, buljong, honung och svartpeppar.
låt puttra. i med lingon och kantareller låt puttra två minuter till. klart!
700gram fläskfilé
4dl grädde
1msk kalvfond
1 gul lök
1 salladslök
svartpeppar
1msk honung
2dl lingon
1 burk kantareller
stek löken och fläskfilen i skivor tills det fått gyllenbrun färg.
i med grädde, buljong, honung och svartpeppar.
låt puttra. i med lingon och kantareller låt puttra två minuter till. klart!
