tjugosjunde februari

blandfärsbiffar med krämig blomkålsmos och sparris.
fruktsallad med kardemummagrädde.

älskar frukt och älskar kardemumma så detta är mitt favorit mellanmål eller varför inte frukost :)
denna gången blev det mango, kiwi, päron, annanas och mango. lite kokosflingor.
vispgrädde med en nypa kardemumma på toppen.
brietårta med nötter och honung

hel brietårta klar för att åka in i ugnen.

en bit brietårta redo för att ätas.
detta är min favoritdessert just nu. ett plus är att den går snabbt att göra.
recept
en hel brieost
ett paket blandade nötter, gärna lättsaltade.
två msk honung
på med nötterna och honungen. in i 175 grader i ugnen i en kvart. klart!
söndagsmiddag

i söndags gjorde mannen stekt ankbröst med apelsinsås och ugnsrostade grönsaker.
godaste jag ätit i år, helt klart!
spenatstuvning med bacon och kokt ägg

idag, innan kvällens träningspass, styrketräning och cx-worxs blev det
spenatstuvning med stekt bacon och kokt ägg.
bra mat innan träning eftersom det innerhåller mycket protein, fett och järn.
torskgryta med ingefära och chili

i söndags slängde jag ihop en enkel men mycket god torskgryta.
två pers.
tre torskfiléer
wookgrönsaker
en rödlök
tre dl grädde
en dl creme frech
hackad frusen dill
en halv citron
fiskbuljong
två krm chilipulver
ett krm malen ingefära
svartpeppar
ev salt
stek rödlöken tillsammans med chili och ingefära. tillsätt wookgrönsaker, creme frech och grädde.
koka upp under omrörning. dela torsken i mindre bitar. i med torskfileérna, rör föriktigt i grytan på
låg värme så att inte torsken går sönder.
smaka av med citron salt och peppar.
jag serverade grytan med kokta morötter.
artonde februari



i lördags hade vi parmiddag här hemma med penilla och emil.
riktigt trevligt var det. riktigt bra lördagkväll med andra ord.
och kvällen till ära lagade vi baconlindad kycklingfilé med ugnsrostade grösaker och champinjoner med gorgonzolasås.
biffar med blomkålsmos

blomkålsmos med köttfärsbiffar och smörkokta morötter.
blomkålsmos
ett blomkålshuvud
100 gram smör
en-två dl grädde
en dl keso
salt
peppar
malen muskotnöt
bryt blomkålen i mindre bitar och koka den tillsammans med grädden i ca sju minuter.
i med resten av ingredienserna. mixa med stavmixer till en slät mos. smaka av med salt peppar och muskotnöt. om du tycker att mosen blir för tjock tillsätt mer grädde. värm upp moset på låg värme.
henkes biffar
köttfärs
rödlök
köttbuljong
ett ägg
två msk grädde
salt och svartpeppar
blanda alla ingredienserna till biffarna, rulla önskad storlek biffar.
stek så att dom får gyllenbrun färg och blir genomstekta.
till detta kokte vi tre morötter tillsamans med salt och en stor klick smör.
kycklingfilé med grönsaker och aoli

ingredienser. 2p
två kycklingfileér
två morötter
en broccolibukett
fyra rödbetor
en paprika
grönsaksbuljong
lägg alla grönsaker i lergryta och lägg kycklingfileérna överst.
in i ugnen i 200 grader i ca en timme.
detta serverade jag med en hemgjord aoli.
köttfärslåda i lergryta.

köttfärs
en zucchini
en rödlök
röd paprika
en dl grädde
en burk tomatkross
chilipulver
svartpeppar
köttbuljong
sätt ugnen på 200 grader.
blanda köttfärsen med hackad lök och kryddorna och grädden.
lägg köttfärs i oljad lergryta och varva med zucchini, paprika och tomatkross.
in i ugnen i 200 grader i 45 minuter.
jag serverade den med en klick naturell creme frech för att jag älskar creme frech.
kladdkaka

min favorit kladdkaka, utan socker och mjöl.
Ingredienser:
100g smör
100g 90% mörk choklad
2 ägg
1 dl grädde
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
sukrin florsocker att pudra med.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och lägg i chokladen så det smälter ihop.
Tillsätt grädden, ställ åt sidan, vispa äggen och vaniljpulver tjockt och pösigt.
Blanda ihop smetarna och blanda, i med kakao beroende på hur stark chokladsmak man vill ha.
grädda i ca 6-8 min. låt svalna. pudra med sukrin florsocker innan servering.
gott med en klick vispad grädde till.
cockies

här är en bild på cockisarna jag gjorde för någon helg sen då jag hade bakardag.
dom har inte bara varit väldigt omtyckta av mig utan även av mamma och syster
när dom varit här uppe på en kopp kaffe eller te.
köttfärssås

ikväll blev det köttfärssås med vitlökstekta gröna bönor och champinjoner serverade till.
Mmmm!
6:e februari 2012

idag gjorde jag kyckligfilé i lerryta med grönsaker. i botten ligger rödlök, morötter och rödbeter, sen kycklingfilé kryddad med citron chili och vitlök och efter 20 minuter slängde jag på grön paprika och broccoli.
serverades med en kall örtsås, gjord på turkist yoghurt och frysta örter.
fjärde februari 2012

idag är min dag. 23 år idag, visst är det nu livte börjar ?!
jag passar på att ha lite kalas ikväll för att fira.
det blev massa plockmat som var väldigt omtyckt.
en bild på lite av maten.
sen fick jag massa fina och bra presenter också :)
andra februari 2012

vi har haft mamma och syster på besök ikväll.
vi lagade lite tacos tillsammans på det vi hittade i frys kyl och skafferi :)
mysig torsdagkväll.